To ασανσέρ του τρόμου !!! Παραλίγο παγίδα θανάτου για εργαζόμενη στο νοσοκομείο Μεταξά

Ασανσέρ- θάνατος λειτουργούσε μέσα στα δημόσιο νοσοκομείο Μεταξά του Πειραιά! Θύμα έπεσε μια παρασκευάστρια που εργαζόταν εκεί… «Μπήκα στον ανελκυστήρα του ισογείου μαζί με ακόμη τρία άτομα για να ανέβω στον τρίτο όροφο του κτιρίου. Στην αρχή πού ξεκίνησε ανέβαινε κανονικά, μεταξύ όμως του 2ου και 3ου ορόφου και πριν φθάσει στο επίπεδο της πόρτας του 3ου ορόφου, ο θάλαμος του άρχισε να τρέμει και να μετακινείται με δύναμη προς πάσα κατεύθυνση και στη συνέχεια άρχισε ξαφνικά να πέφτει με μεγάλη ταχύτητα προς το βάθος του φρέατος εντός του οποίου κινείτο» περιγράφει n γυναίκα στην αγωγή που κατέθεσε. «Μετά από λίγα δευτερόλεπτα ο ανελκυστήρας προσέκρουσε με δύναμη και κρότο στο πάτωμα του τρίτου και τελευταίου υπογείου, σταματώντας κατά τον τρόπο αυτό την πορεία του, ταυτόχρονα δε, άρχισαν να πέφτουν προς την πλευρά μου και επάνω μου n οροφή του θαλάμου, σίδερα και σχάρες που τον στήριζαν, μαζί με κομμάτια νοβοπάν που βρίσκονταν στην οροφή του πάνω από τις σχάρες, χτυπώντας με στη δεξιά πλευρά του κεφαλιού χαμηλά και στον αυχένα» συνεχίζει.

Η γυναίκα που έχει ποσοστό αναπηρίας 67% κατήγγειλε τη διοίκηση του νοσοκομείου γιατί δεν είχε αναθέσει τη συντήρηση του ανελκυστήρα αε κάποιον ειδικό, αλλά σε τεχνικό που δεν είχε καν την απαιτούμενη άδεια! To ασανσέρ, δε, ήταν άνω των 25 ετών και εμφάνιζε συχνότατες και σοβαρότατες βλάβες, ενώ μόνο κατόπιν εορτής, δηλαδή μετά το ατύχημα, αντικαταστάθηκαν n μηχανή, το σασί και τα φρένα. To δικαστήριο του Πειραιά, το οποίο εξέτασε την υπόθεση, έκρινε ότι τα αρμόδια όργανα
του νοσοκομείου τηρούσαν πλημμελώς το βιβλιάριο συντήρησης του ανελκυστήρα στο οποίο, πλην του ότι ετίθεντο υπογραφές στις περιοδικές τακτικές συντηρήσεις, δεν καταχωρίζονταν στοιχεία σχετικά με αντικαταστάσεις εξαρτημάτων και επισκευές, ενώ δεν προκύπτει ότι τηρούνταν πρωτόκολλο παραλαβής ανταλλακτικών.

Χαρακτήρισαν «πλημμελή» τη συντήρηση του ασανσέρ και επέρριψαν ευθύνες στα όργανα του νοσοκομείου, αφού «δεν εξάντλησαν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του ανελκυστήρα». Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου μίλησαν περί… τυχαίου και απρόβλεπτου περιστατικού! Πάντως, οι δικαστές τους υποχρέωσαν να καταβάλουν στην άτυχη γυναίκα το ποσό των 50.000 ευρω ως αποζημίωση λόγω της μόνιμης σωματικής βλάβης της, της ψυχικής αναστάτωσης της, αλλά και των δυσμενών ψυχικών συνεπειών που είχε γι’ αυτήν ο τραυματισμός της, της διακοπής του συνήθους τρόπου ζωής της καθώς και της απομάκρυνσης από την εργασία της.

Πηγή: Εφημερίδα VETO (Κυριακή 14/3/2010)
ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ ΚΩΝΪΤΑΝΤΟΥΛΑΚΗ (ekonstantoudaki@eveto.gr)

Τελικά, στην Ελλάδα, μόνο αφού γίνει το κακό μαθαίνουμε να συμμορφωνόμαστε με τις οδηγίες και τους νόμους. Ας ελπίσουμε ότι η ανακαίνιση των ανελκυστήρων σύντομα θα γίνει η πρώτη προτεραιότητα για όλους μας. Αλήθεια, από το κράτος καμιά βοήθεια θα υπάρξει?

Δείτε επίσης

Άλλο ένα ατύχημα μέσα σε ασανσέρ που δεν είχε πόρτες

Δεν υπάρχουν λόγια να για να περιγράψουν αυτό που συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης, 29 …

One comment

 1. Προς το Blog σας
  Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
  Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
  Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
  Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
  http://www.ksipnistere.blogspot.com

  http://www.ksipnistere.gr
  Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας… ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.