Σε ποιον ανήκουν ο ανελκυστήρας και οι κυλιόμενες σκάλες?

Σε αυτή τη χώρα γίνονται απίστευτα πράγματα.

Σύμφωνα με το ιστολόγιο Μέσα Μαζικής Μεταφοράς Αθηνών, οι ανελκυστήρες και οι κυλιόμενες σκάλες στους σταθμούς του προαστιακού είναι κλειστοί αυτές τις μέρες γιατί έληξε η σύμβαση με την εταιρία που είχε αναλάβει τη συντήρηση. Μέχρι να ανανεωθεί η σύμβαση συντήρησης, η ανάδοχος εταιρία θεώρησε ότι οι εγκατεστημένοι ανελκυστήρες και οι κυλιόμενες σκάλες της ανήκουν, γι’αυτό και τα απενεργοποίησε και σφράγισε τις εισόδους (δείτε φωτογραφία από το proastiakos.net).

Φυσικά και καμιά εταιρία ή φυσικό πρόσωπο δεν έχει δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο, εκτός αν οι συμβάσεις κρύβουν άρθρα που επιβλήθηκαν από τις μεγάλες εταιρίες (που παρεμπιπτόντως συνήθως προμηθεύουν τον εξοπλισμό και αναλαμβάνουν τη συντήρηση του) για να δώσουν χαμηλές τιμές στους διαγωνισμούς και να τους κερδίσουν.

Μήπως να προσέχετε τα ψιλά γράμματα και τις ύπουλες τακτικές των μεγάλων “πολυεθνικών” εταιριών?

Πηγήhttp://mmmathinon.blogspot.com/2010/11/blog-post_4609.html
http://www.proastiakos.net/profiles/blogs/stathmhos-magohulas

Δείτε επίσης

Άλλο ένα ατύχημα μέσα σε ασανσέρ που δεν είχε πόρτες

Δεν υπάρχουν λόγια να για να περιγράψουν αυτό που συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης, 29 …

One comment

 1. http://epivatisproastiakou.blogspot.com/2010/11/blog-post_22.html

  Άραγε σε ποιους σταθμούς του προαστιακού δουλεύουν ασανσέρ και κυλιόμενες?

  Εκτός από μια διαμαρτυρία στο drasi.skai.gr που γράφω παρακάτω, στα Λιόσια είδα μια Α4 κολλημένη σε διάφορα σημεία δίπλα στην αφίσα που μας λέει για την επικείμενη ηλεκτροκίνηση και την νέα εποχή που αρχίζει τρομάρα τους. Κάποιος αγανακτισμένος επιβάτης που αποφάσισε να παρανομήσει τοιχοκολλώντας μια Α4, τύπωσε τα εξής :

  ”Μέχρι πότε δεν θα λειτουργούν ασανσέρ και κυλιόμενες στο σταθμό?
  Υπάρχουν άνθρωποι που δυσκολεύονται να ανέβουν η να κατέβουν τα σκαλιά και όχι γιατί βαριούνται! !!!!ΞΕΦΤΙΛΕΣ!!!!

  Μάλιστα όταν επέστρεψα υπήρχε και σχόλιο από κάτω με στυλό λέγοντας ότι τα έχουμε πληρώσει όλα αυτά ρεμάλια…..
  Την άλλη μέρα τα είχαν αφαιρέσει τα χαρτιά.

  Στο drasi.skai.gr σύμφωνα με ακροάτρια του σταθμού :” Εδώ και αρκετές μέρες δεν λειτουργούν οι κυλιόμενες σκάλες και τα ασανσέρ στους σταθμούς Δουκίσσης Πλακεντίας και Νερατζιώτισσα”

  Διαβάστε τώρα απαντήσεις από αρμοδίους (ξανά-τρομάρα τους).

  ΤΡΑΙΝΟΣΕ

  Σε επικοινωνία που είχαμε με το Γραφείο Τύπου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μας ενημέρωσαν πως η συντήρηση των σταθμών υπάγεται στην ευθύνη της ΕΡΓΟΣΕ και του ΕΔΙΣΥ.
  ΕΔΙΣΥ

  Ο κ. Μπομπότσης, Διευθυντής Κυκλοφορίας του Εθνικού Διαχειριστή Σιδηροδρομικών Υποδομών (ΕΔΙΣΥ), μας διαβεβαίωσε ότι υπεύθυνος είναι ο ΕΡΓΟΣΕ και πως οι ίδιοι δεν είναι αρμόδιοι.
  ΕΡΓΟΣΕ

  Απ’ το γραφείο τύπου της ΕΡΓΟΣΕ ενημερωθήκαμε ότι το ζήτημα δεν είναι αρμοδιότητά τους και ότι βρίσκεται στη δικαιοδοσία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΕΔΙΣΥ. Επίσης μας πληροφόρησαν ότι οι ζημιές αυτές οφείλονται σε βανδαλισμούς και πως σε μια εβδομάδα θα έχει αποκατασταθεί η οποιαδήποτε βλάβη.

  Περαστικά μας…..