Οικονομικά αποτελέσματα από την Kleemann

Διατήρηση κερδοφορίας, αύξηση στον κύκλο εργασιών, θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές, αλλά και περαιτέρω βελτίωση των επιδόσεών του στη διεθνή αγορά παρουσίασε στο εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης ο όμιλος της Kleemann.

Την ίδια στιγμή, ενισχύεται διαρκώς η παρουσία του ομίλου στη διεθνή αγορά, με τις εξαγωγές να ανέρχονται στο 67% των συνολικών πωλήσεων, από 54% στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Μάλιστα, σημαντική αύξηση, περίπου 45%, εμφανίζουν οι πωλήσεις στις «δυνατές» -για την Kleemann- αγορές της Ρωσίας, Ην. Βασιλείου, Αυστραλίας και Ολλανδίας.

Οι θυγατρικές του ομίλου, δε, παρουσιάζουν συνεχή ανάπτυξη στη διεθνή αγορά, με την τουρκική θυγατρική να καταγράφει στο εννεάμηνο αύξηση πωλήσεων κατά 10% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο (12,2 εκατ. ευρώ από 11,0 εκατ. ευρώ), καθώς επίσης και βελτιωμένο μικτό περιθώριο κέρδους (23% από 20% το προηγούμενο έτος). Σημαντική άνοδο πωλήσεων -κατά 35%- παρουσιάζει και η θυγατρική της Σερβίας. Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 2,6 εκατ. ευρώ, από 1,9 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2010.

Τέλος, η θυγατρική της Kleemann στην Κίνα προχωρά με γοργούς ρυθμούς την υλοποίηση επένδυσης, ύψους 2 εκατ. ευρώ, που αφορά στη δημιουργία παραγωγικής βάσης στην εν λόγω χώρα. Η διοίκηση της εταιρείας τοποθετεί την πρώτη παραγωγή στις αρχές του 2012.

Όσον αφορά τα οικονομικά μεγέθη, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στα 66,8 εκατ. ευρώ, από 66,5 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2010, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 0,5%, ενώ την ίδια στιγμή, οι λειτουργικές ταμειακές ροές του ομίλου ανέρχονται σε 6,5 εκατ. ευρώ.

Το μικτό περιθώριο του ομίλου στο εννεάμηνο διαμορφώνεται σε 30,7%, μειωμένο σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (34,6%). Η εν λόγω μείωση οφείλεται στην αύξηση των τιμών των πρώτων υλών καθώς και στην εντατικοποίηση των προσπαθειών διείσδυσης στις αγορές του εξωτερικού.

Αντίστοιχα επηρεασμένο είναι και το καθαρό περιθώριο κέρδους, καθώς η μητρική εταιρεία επιβαρύνεται από αυξημένα έξοδα επισφάλειας ύψους 1,8 εκατ. ευρώ, από 1,5 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2010. Επίσης, επιβαρύνεται και από έκτακτα διοικητικά έξοδα, λόγω ανάπτυξης, ύψους 300.000 ευρώ, από πρόσθετες δαπάνες εκπαίδευσης και επιμόρφωσης του προσωπικού, ύψους 100.000 ευρώ, αλλά και υψηλά έξοδα -ύψους περίπου 300.000 ευρώ- που πραγματοποιήθηκαν για την ανάπτυξη και ενίσχυση των γραφείων της Kleemann στο εξωτερικό.

Κατά συνέπεια, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων κατά την εξεταζόμενη περίοδο διαμορφώθηκαν σε 3,0 εκατ. ευρώ, από 5,2 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 43,2% σε σύγκριση με το εννεάμηνο του 2010. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 5,5 εκατ. ευρώ, έναντι 7,5 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2010, εμφανίζοντας μείωση 25,7%, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ήταν 1,1 εκατ. ευρώ, από 2,1 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2010.

INTERLIFT 2011

Στο μεταξύ, τα νέα -υψηλής τεχνολογίας- προϊόντα της παρουσίασε η Kleemann στη μεγαλύτερη παγκοσμίως έκθεση ανελκυστήρων INTERLIFT 2011, που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία, από τις 18 μέχρι τις 21 Οκτωβρίου και που υποδέχθηκε φέτος περισσότερους από 18.700 επισκέπτες από 54 χώρες.

Ο «πράσινος» ανελκυστήρας A Ενεργειακής Κλάσης, χωρίς μηχανοστάσιο «ATLAS», αλλά και το LIFT TESTER, μια ειδική εφαρμογή ελέγχου ανελκυστήρων μέσω iPhone προσέλκυσαν το ενδιαφέρον εκατοντάδων επισκεπτών.

Σημειώνεται ότι το LIFT TESTER αποτελεί μια παγκόσμια καινοτομία της Kleemann, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα σε ειδικούς του κλάδου, αλλά και τελικούς χρήστες ανελκυστήρων να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της κίνησης, μετρώντας δεδομένα όπως ταχύτητα, επιτάχυνση, μικροδονήσεις και θόρυβο μέσω του κινητού τους τηλεφώνου και στη συνέχεια να προχωρήσουν στη βελτίωση της συνολικής λειτουργίας του ανελκυστήρα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, Κιλκίς, 29 Νοεμβρίου 2011

Δείτε επίσης

Στη Metron βιομηχανία κατασκευής ανελκυστήρων, δόθηκε το βραβείο “GREEK BUSINESS CHAMPION”

Η Metron είναι η μοναδική βιομηχανία κατασκευής ανελκυστήρων που απέσπασε το βραβείο “GREEK BUSINESS CHAMPION” για τις εξαιρετικές οικονομικές επιδόσεις της …