Νέο εμπορικό κέντρο στα Γιάννενα

Η ΑΘΩΝΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. έχει αναλάβει την κατασκευή του Εμπορικού και Ψυχαγωγικού Πάρκου στην περιοχή «Καρδαμίτσια» των Ιωαννίνων. Το Εμπορικό και Ψυχαγωγικό Πάρκο Ιωαννίνων αναπτύσσει η εταιρεία ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ Α.Ε., για λογαριασμό της Πορτογαλικών συμφερόντων Εταιρείας Sonae Sierra, της οποίας το κύριο αντικείμενο είναι η ανάπτυξη και εκμετάλλευση εμπορικών κέντρων τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική.

Το έργο χωροθετημένο σε κομβικό σημείο της περιοχής και κοντά στην θέση τομής της Εγνατίας Οδού με την Ιόνια Οδό, φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν νέο πόλο ανάπτυξης και έλξης, όχι μόνο για τους κατοίκους του νομού Ιωαννίνων, αλλά και επιπλέον για την ευρύτερη περιοχή που οριοθετούν οι νομοί Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρεβέζης, όπως και οι νότιες περιοχές της Αλβανίας.

Η κατασκευή του έργου προβλέπεται να γίνει σε δεκαοκτώ (18) μήνες από την έναρξή του μετά την λήψη των σχετικών αδειών και ο προϋπολογισμός ανάπτυξης του θα είναι της μεγαλύτερος των σαράντα εκατομμυρίων ευρώ (40,0€ εκατ.).

Εντός των επομένων ημερών αναμένεται η εγκατάσταση της κατασκευάστριας εταιρείας προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες ανέγερσης του νέου εμπορικού κέντρου, στην περιοχή του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται στην περιοχή, με πολλαπλά οφέλη για το Νομό Ιωαννίνων και την Ήπειρο.

Στο εμπορικό κέντρο που θα δημιουργηθεί στο Δήμο Αγίου Δημητρίου θα φιλοξενηθούν 114 συνολικά καταστήματα, εκ των οποίων ορισμένα θα μισθωθούν και σε Γιαννιώτες που θέλουν να επεκτείνουν τις εμπορικές τους δραστηριότητες.

Πηγή: http://www.athoniki.gr/gr/Erga2.asp?cid=2&ergoid=200&catName=Ιδιωτικά%20Έργα&subcatname=&ergoname=Ιωάννινα%20-%20Εμπορικό%20Κέντρο&scid=

http://www.ioannina24.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=14688&Itemid=14

Δείτε επίσης

Νέο εμπορικό κέντρο στο Αίγιο

Εμπορικό κέντρο και στο Αίγιο από τον Όμιλο Λάτση Στον «αστερισμό» των μεγάλων εμπορικών κέντρων …