Νέο εμπορικά κέντρα στην Ξάνθη και Ροδόπη

«Πράσινο» για εμπορικό κέντρο στην Ξάνθη

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η δημιουργία ενός ακόμη εμπορικού κέντρου στη Θράκη, που αποτελεί την 3η μεγάλη σχετική επένδυση, η οποία δρομολογείται τον τελευταίο 1,5 χρόνο στην περιοχή. Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ξάνθης ενέκρινε τελικά, αφού προηγουμένως είχε απορρίψει δύο φορές, το αίτημα της εταιρείας, «Αθωνική Τεχνική» για τη δημιουργία εμπορικού κέντρου, κόστους επένδυσης άνω των 35 εκατ. ευρώ.

Το εμπορικό κέντρο θα κατασκευαστεί σε ιδιόκτητο ακίνητο 114 στρεμμάτων με πάνω από 600 άτομα προσωπικό σε πλήρη λειτουργία, ενώ η περιοχή που θα υλοποιηθεί (επί της Εθνικής Οδού Ξάνθης – Καβάλας προς την Λεύκη) είναι κομβική. Ρόλο στην απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου διαδραμάτισε αυτή τη φορά η διαβεβαίωση από μέρους της εταιρείας κατασκευής πως το σύνολο των απασχολούμενων στο εμπορικό κέντρο θα προσληφθεί με κριτήριο την εντοπιότητα.

Την ίδια στιγμή στον όμορο νομό Ροδόπης στην περιοχή του Ιάσμου, σε πολύ μικρή γεωγραφικά απόσταση από την Ξάνθη, έχει προγραμματιστεί η κατασκευή ενός τεράστιου, για τα δεδομένα της Θράκης, εμπορικού κέντρου. Το «Iasmos Park» θα αποτελέσει μία επένδυση 50-55 εκατ. ευρώ, σε ακίνητο 320 στρεμμάτων με 60.000 τ.μ. καλυμμένης επιφάνειας και στοχεύει να απευθυνθεί σε ένα πελατειακό δυναμικό 2,5 εκατ. ατόμων, προσελκύοντας καταναλωτές και από τα Βαλκάνια. Το συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο θα υλοποιηθεί από την εταιρεία Vita Development (με έδρα την Αθήνα).

Ακόμη σε άλλη περιοχή του Νομού Ξάνθης προχωρά η δημιουργία ακόμη ενός εμπορικού πάρκου, το οποίο θα αποτελέσει επένδυση άνω των 20 εκατ. ευρώ.

Πηγή: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=27473153

Δείτε επίσης

Νέο εμπορικό κέντρο στο Αίγιο

Εμπορικό κέντρο και στο Αίγιο από τον Όμιλο Λάτση Στον «αστερισμό» των μεγάλων εμπορικών κέντρων …