Μικρή πρόοδος για τα projects της Dolpin Capital Investors

Στην επιτάχυνση του ρυθμού υλοποίησης των σχεδιαζόμενων projects προσβλέπουν το 2010 οι επικεφαλής της κυπριακών συμφερόντων εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Dolphin Capital Investors, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να διατηρήσουν την ρευστότητα σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Τα projects στην Ελλάδα

Από το σύνολο των επενδύσεων της Dolphin Capital στην Ελλάδα, η μοναδική στην οποία φαίνεται ότι υπάρχει πρόοδος είναι η Porto Heli Collection στην Αργολίδα κοντά στο Πόρτο Χέλι. Για το συγκεκριμένο project που αναπτύσσεται σε 3.470 στρέμματα η εταιρεία επέλεξε κατόπιν διαγωνισμού την Δομοτεχνική που θα κατασκευάσει ένα από τα σχεδιαζόμενα ξενοδοχεία που ανήκει στην αλυσίδα Aman.

Σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας, έχει συναφθεί δάνειο με μεγάλη ελληνική τράπεζα για την χρηματοδότηση του μεγαλύτερου μέρους του κόστους κατασκευής του ξενοδοχείου, το οποίο προγραμματίζεται ότι θα ανοίξει το δεύτερο τρίμηνο του 2012.

Οι υπόλοιπες ξενοδοχειακές μονάδες και το γήπεδο γκολφ που περιλαμβάνει το project στο Πόρτο Χέλι είτε βρίσκονται υπό την έγκριση περιβαλλοντικών μελετών είτε αναζητείται χρηματοδότηση για την κατασκευή τους.

Όσον αφορά την επένδυση “Lavender Bay Golf” στις Νήες της Μαγνησίας στον Παγασητικό Κόλπο, η Dolphin Capital αναφέρει στη σχετική έκθεση ότι αναμένει την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών όρων μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2010. Γνωστοποιεί δε ότι παρατείνεται για τις 31 Δεκεμβρίου 2013 (από 2 Νοεμβρίου 2011) η ημερομηνία αποπληρωμής του ποσού των 16,3 εκατ. ευρώ που δεν έχει ακόμη καταβληθεί για την αγορά μέρους της έκτασης των 3.100 στρεμμάτων στην Μαγνησία. Την ίδια στιγμή, η DCI έχει συμφωνήσει να καταβάλλει 600.000 ευρώ σε ετήσια βάση μέσα στην προσεχή τριετία.

Στη Σητεία της Κρήτης η εταιρεία σχεδιάζει οικιστικές μονάδες 80.000 τ.μ., ξενοδοχείο 200 κλινών, γήπεδο γκολφ και μαρίνα 80 θέσεων. Για το ξενοδοχείο έχει ληφθεί η κατασκευαστική άδεια και έχει υπογραφεί με την Waldorf Astoria μνημόνιο κατανόησης για τη διαχείριση του ξενοδοχείου, ενώ για τα υπόλοιπα δεν έχουν προς στιγμής δοθεί οι σχετικές εγκρίσεις.

Στο Σκορπονέρι της Εύβοιας η Dolphin Capital επιδιώκει να υλοποιήσει ξενοδοχείο της αλυσίδας Oberoi και οικιστική ανάπτυξη σε έκταση 1.700 στρεμμάτων, προς στιγμήν όμως δεν έχει λάβει το «πράσινο» φως για την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών. Στα «χαρτιά» τέλος, φαίνεται να παραμένουν τα projects «Plaka Bay Resort» και «Kea Resort» στην Ανατολική Κρήτη και στην Κέα, αντιστοίχως, με τους σχεδιασμούς να προβλέπουν ανάπτυξη κατοικιών και κατασκευή ξενοδοχείων.

Πηγή: http://www.capital.gr/news.asp?id=924277

Δείτε επίσης

Νέο εμπορικό κέντρο στο Αίγιο

Εμπορικό κέντρο και στο Αίγιο από τον Όμιλο Λάτση Στον «αστερισμό» των μεγάλων εμπορικών κέντρων …