Ηγετική θέση για την TÜV AUSTRIA HELLAS

Ο Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TÜV AUSTRIA HELLAS ενημερώνει για τα κυριότερα έργα περιοδικών ελέγχων ανελκυστήρων τα οποία ανέλαβε πρόσφατα και η υλοποίηση τους είναι σε εξέλιξη:

pistopoihsh asanserΗΛΕΚΤΡΙΚΟΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΙ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε.
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ κ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Πολυκαταστήματα LIDL
Εμπορικό Κέντρο GOLDEN HALL
Εμπορικό Κέντρο RIVER WEST
HΑΥΑΤΤ REGENCY
ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΙΑΣΩ

Οι περιοδικοί έλεγχοι των υφιστάμενων ανελκυστήρων στη χώρα μας είναι υποχρεωτικοί από τη Νομοθεσία (ΦΕΚ 2604Β/2008) και επαναλαμβάνονται σε χρονικά διαστήματα που ποικίλουν από 1 έως 6 χρόνια με κριτήριο τη χρήση του κτηρίου στο οποίο είναι εγκατεστημένος ο ανελκυστήρας (δημόσια χρήση – χρήση από ευρύ κοινό, επαγγελματική χρήση, χρήση κατοικίας).

pistopoihsh asanserΟ έλεγχος στον ανελκυστήρα περιλαμβάνει τη διενέργεια δοκιμών στις διατάξεις ασφαλείας του, ώστε να επιβεβαιωθεί η καλή κατάσταση του ή να εντοπιστούν και να αποκατασταθούν τυχόν ελλείψεις ή δυσλειτουργίες που αφορούν την ασφάλεια του. Δεν πρέπει να συγχέεται με τις εργασίες συντήρησης ή επισκευών.

Η TÜV AUSTRIA HELLAS δραστηριοποιείται στον έλεγχο και την πιστοποίηση ανελκυστήρων στην Ελλάδα από το 1994. Διαθέτει το σύνολο των σχετικών Διαπιστεύσεων για τον έλεγχο / πιστοποίηση νέων και υφιστάμενων ανελκυστήρων κ΄ Κατασκευαστικών Στοιχείων Ασφαλείας Ανελκυστήρων, οι οποίες τις έχουν χορηγηθεί από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ), καθώς και τις αντίστοιχες Αναγνωρίσεις – Εγκρίσεις από την Πολιτεία. Επίσης είναι Κοινοποιημένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με αριθμό κοινοποίησης 0906, στα πλαίσια της εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 95/16/ΕΚ.

Κατέχει ηγετική θέση στον τομέα των ελέγχων ανελκυστήρων έχοντας επιθεωρήσει πανελλαδικά μέχρι σήμερα πάνω από 30.000 ανελκυστήρες.

Δείτε επίσης

Στη Metron βιομηχανία κατασκευής ανελκυστήρων, δόθηκε το βραβείο “GREEK BUSINESS CHAMPION”

Η Metron είναι η μοναδική βιομηχανία κατασκευής ανελκυστήρων που απέσπασε το βραβείο “GREEK BUSINESS CHAMPION” για τις εξαιρετικές οικονομικές επιδόσεις της …