Εμπορικό κέντρο–γίγας στο σιδηροδρομικό σταθμό Λάρισας

Εμπορικό κέντρο – γίγας στο σιδηροδρομικό σταθμό Λάρισας Μεγάλο εμπορικό κέντρο, στα πρότυπα των «villages», με εμπορικά καταστήματα αλλά και χώρους ψυχαγωγίας στα πρότυπα αντίστοιχων κέντρων που λειτουργούν στα περίχωρα των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων, σχεδιάζει η κυβέρνηση να δημιουργήσει στο σιδηροδρομικό σταθμό.

Το σχέδιο δεν είναι καινούργιο – είχε συζητηθεί και επί κυβέρνησης ΝΔ. Αυτή τη φορά όμως η οξύτατη δημοσιονομική πίεση και η ανάγκη να περιοριστούν τα ελλείμματα του ΟΣΕ επαναφέρουν το σχέδιο στο προσκήνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν σε μερίδα του Τύπου, το εμπορικό κέντρο θα κατασκευαστεί με σύμβαση παραχώρησης από ιδιώτες. Το εμπορικό κέντρο στο σταθμό της Λάρισας θα είναι το πρώτο που θα γίνει – πιλοτικά – στην Ελλάδα, ενώ ανάλογα σχέδια γίνονται και για το σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Η επιλογή της Λάρισας έγινε για τρεις κυρίως λόγους:
– ο ΟΣΕ έχει μεγάλη ακίνητη περιουσία στην περιοχή του σταθμού,
– ο σιδ. σταθμός είναι – σχετικά – κοντά στο κέντρο της πόλης,
– η αγοραστική δύναμη των Λαρισαίων, καίτοι μειούμενη, είναι από τις πλέον υψηλές στη χώρα.

Το σχέδιο εντάσσεται στην ανάγκη της άμεσης αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ, η οποία, βάσει της τελευταίας αποτίμησης, φτάνει τα 85.000 στρέμματα, με την αξία της να ανέρχεται σε 4,6 δισεκατομμύρια ευρώ και την αξία της πάγιας σιδηροδρομικής υποδομής σε περίπου 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: http://www.eleftheria.gr/viewarticle.asp?aid=17997&pid=7&CategoryID=7

Δείτε επίσης

Νέο εμπορικό κέντρο στο Αίγιο

Εμπορικό κέντρο και στο Αίγιο από τον Όμιλο Λάτση Στον «αστερισμό» των μεγάλων εμπορικών κέντρων …