Είσαι άτομο με ειδικές ανάγκες? Καλύτερα να μη σκεφτείς διακοπές στην Ελλάδα…

Γολγοθάς φαίνονται οι διακοπές για τους συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες. Χωρίς κυλιόμενες σκάλες ή ασανσέρ λειτουργούν πολλά πλοία δοκιμάζοντας τις αντοχές των επιβατών, ειδικά αυτών με περιορισμένη κινητικότητα. Πληροφόρηση για την υποδομή τους δεν παρέχεται πολλές φορές πουθενά. Επίσης στα τρένα και στους σταθμούς αυτών, σπάνια υπάρχουν ανελκυστήρες ή κυλιόμενες σκάλες.

Διαβάστε το άρθρο στην Καθημερινή και σκεφτείτε την επόμενη φορά το εξωτερικό ως προορισμό στις διακοπές σας, αν είστε ή συνοδεύετε άτομο με ειδικές ανάγκες.

“Με θέληση, τσαγανό και… τύχη πρέπει να εφοδιάζονται τα άτομα με κινητική αναπηρία προτού ξεκινήσουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Παρά τον σχετικό ευρωπαϊκό κανονισμό 1177/2010, σε τρένα και πλοία συχνά ο προτεινόμενος τρόπος επιβίβασης των ΑμεΑ (Ατομα με Αναπηρία) είναι η μεταφορά τους στα… χέρια των υπαλλήλων. «Προτού ταξιδέψω, πηγαίνω επί τόπου στον σταθμό ή το λιμάνι για να ελέγξω αν διατίθεται αναβατόριο, κυλιόμενες σκάλες ή ασανσέρ, καθώς στα sites ή στο τηλέφωνο εννέα φορές στις δέκα παραπληροφορούμαι» εξηγεί ο 34χρονος Σωτήρης Δανιγγέλης. Ο ίδιος μετακινείται χωρίς αναπηρικό αμαξίδιο, αλλά έχει μεγάλη δυσκολία στις σκάλες. Στην ίδια μοίρα με τον 34χρονο οικονομολόγο βρίσκονται όλα τα άτομα μειωμένης κινητικότητας, ηλικιωμένοι, παιδιά σε καροτσάκια, άνθρωποι με πρόσκαιρα κινητικά προβλήματα…”
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_04/08/2011_451562

Δείτε επίσης

Ο πρώτος αντιμικροβιακός θάλαμος ανελκυστήρα στην Ελλάδα από την KLEEMANN

Η KLEEMANN συνεχίζει να καινοτομεί με σκοπό την προφύλαξη της δημόσιας υγείας και ενσωματώνει στα …