Δεν πληρώνουν τα τέλη για ασανσέρ

Για περισσότερο από 15 μήνες περιμένουν να πληρωθούν εταιρίες συντήρησης ανελκυστήρων από συνεργαζόμενες εταιρίες διαχείρισης κοινοχρήστων πολυκατοικιών, οι οποίες μάλιστα παραλαμβάνουν κανονικά τα κοινόχρηστα από τους ενοίκους, χωρίς ωστόσο να αποδίδουν τα οφειλόμενα στις εταιρίες ανελκυστήρων.Πιο συγκεκριμένα πολλές πολυκατοικίες στο Βόλο έχουν δώσει τη διαχείριση των κοινοχρήστων τους σε εταιρίες οι οποίες και είναι υπεύθυνες τόσο για τη συλλογή των κοινοχρήστων, όσο και για τις απαραίτητες συντηρήσεις στο κτήριο.Ενώ λοιπόν οι εταιρίες αυτές καλούν εταιρίες συντήρησης ανελκυστήρων να κάνουν τις ετήσιες εργασίες ή σε άλλες περιπτώσεις να διορθώσουν μια βλάβη, και ενώ οι εν λόγω εταιρίες ολοκληρώνουν την εργασία, ωστόσο δεν τους αποδίδουν τα χρήματα για την εργασία που έκαναν.

Παράλληλα βέβαια τα κοινόχρηστα τα παραλαμβάνουν… κανονικά από τους ενοίκους, διαθέτοντας ωστόσο σε άλλες «πλευρές» που πρέπει να πληρωθούν.

Ο Π. Πελιχός διατηρεί μια εταιρία συντήρησης ανελκυστήρων και όπως παραδέχεται ο ίδιος υπάρχουν εταιρίες που έχουν να τον πληρώσουν πάνω από 15 μήνες, ενώ όπως διαβλέπει αν ο πρώτος καιρός της κρίσης κυλά με αυτούς τους ρυθμούς, τότε «στο μέλλον θα δούμε πολύ χειρότερα. Τώρα στο όνομα της κρίσης μάς αφήνουν απλήρωτους πόσο καιρό. Αλλά και εγώ τι να κάνω, να τα ζητάω συνέχεια και να μαλώνω;».

«Φυσικά και υπάρχουν. Εγώ είμαι απλήρωτος εδώ και 15 μήνες. Βέβαια δεν είναι όλοι έτσι αλλά είναι να μην σου τύχει», αναφέρει ο κ. Πελιχός και προσθέτει πως «αντί να δώσουν σε εμένα για παράδειγμα τα λεφτά για την δουλειά που έκανα, τα δίνουν αλλού που πρέπει να πληρώσουν και επείγει ενδεχομένως».

Ωστόσο οι υποχρεώσεις τρέχουν και ο κ. Πελιχός αναφέρει πως «έτσι όμως δεν μπορούμε και εμείς με τη σειρά μας να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας. Εγώ πρέπει να πληρώσω χέρια για τη δουλειά που έγινε και ανταλλακτικά. Αυτά τα λεφτά όμως όταν δεν τα παίρνω πίσω στην ώρα μου, πώς να τα δώσω εγώ πίσω;», αναρωτιέται ο κ. Πελιχός.

Πηγή: http://volospress.blogspot.com/2010/10/blog-post_9402.html

Δείτε επίσης

Ανελκυστήρας σκάλας για ΑμεΑ σε σχολεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Πλήρη πρόσβαση στους χώρους διδασκαλίας των μαθητών με κινητικά προβλήματα εξασφάλισε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών με …