Απαραίτητος ο αυτόματος απεγκλωβισμός

Οι εγκλωβισμοί σε ανελκυστήρες στην Κύπρο αυξήθηκαν δραματικά μετά το ατύχημα στη ναυτική βάση. Γιαυτό είναι απαραίτητος ο αυτόματος απεγκλωβισμός, ακόμη και για καθαρά ψυχολογικούς λόγους, είναι εντελώς διαφορετική η κατάσταση αν ξέρεις οτι είσαι ασφαλής ακόμη και σε ώρες ή μέρες δύσκολες που οι συντηρητές λείπουν διακοπές.

Πρόεδρος Εταιρειών Ανελκυστήρων: “Δύσκολες οι μέρες που διανύουμε, Να αποφεύγεται η αλόγιστη χρήση τους”

Τα ποσοστό απεγκλωβισμών ατόμων από ανελκυστήρες είχε αυξηθεί δραματικά το τελευταίο διάστημα, μετά από τη φονική έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Ζύγι. Ωστόσο, οι πολίτες μετά και από τις εκκλήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των Εταιρειών Ανελκυστήρων έχουν κάπως συνετιστεί.

Με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος των Εταιρειών Ανελκυστήρων Δημήτρης Θεοδοσίου διεμήνυσε πως οι μέρες που διανύουμε είναι δύσκολες και ότι πρέπει το κοινό να αποφεύγει την αλόγιστη χρήση ανελκυστήρων.

«Αυτή η στιγμή θεωρώ ότι είναι περίοδος έκτακτης ανάγκης. Εχουμε πρόβλημα και το ξέρουμε. Δεν πρέπει να δημιουργούμε κι άλλα», είπε.

Ο κ. Θεοδοσίου είπε ότι «υπάρχει αυξημένο ποσοστό» σε απεγκλωβισμούς ανελκυστήρων, ωστόσο πρόσθεσε πως τις τελευταίες μέρες «φαίνεται ότι βελτιώνεται η κατάσταση».

Εξήγησε πως την 1η και τη 2η μέρα μετά την φονική έκρηξη στο Ζύγι και λόγω της καθημερινής διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος οι απεγκλωβισμοί από την πυροσβεστική, καθώς και από τις εταιρείες ανελκυστήρων, ήταν πάρα πολλές.

«Την πρώτη μέρα και τη δεύτερη υπήρχαν κάμποσοι εγκλωβισμοί. Από την τρίτη ημέρα ο κόσμος συνετίστηκε. Μπορώ να πω ότι είναι καλό να αποφεύγεται η χρήση ανελκυστήρων, για όποιο άτομο δεν το έχει ανάγκη. Να μπαίνει μόνο αυτός που έχει πρόβλημα, για να αποφεύγονται οι περιττοί εγκλωβισμοί», είπε

Πηγή: http://www.ikypros.com

Δείτε επίσης

Ο πρώτος αντιμικροβιακός θάλαμος ανελκυστήρα στην Ελλάδα από την KLEEMANN

Η KLEEMANN συνεχίζει να καινοτομεί με σκοπό την προφύλαξη της δημόσιας υγείας και ενσωματώνει στα …