Ανελκυστήρας… βολίδα

shangai towerΣτην Ελλάδα πιθανότατα να μην κάνει και ιδιαίτερη εντύπωση μιας και δεν έχουμε τους ουρανοξύστες εκείνους που για να πας από το ισόγειο σε ψηλότερους ορόφους χρειάζεσαι καμιά «ώρα». Ωστόσο δεν παύει να είναι είδηση ότι σχεδιάζεται να κατασκευαστεί ο ταχύτερος ανελκυστήρας από την Mitsubishi Electric, ως μέρος ενός έργου της στην Κίνα.

Το νέο αυτό σετ ανελκυστήρων θα εξοπλίσει τον ακόμα υπό κατασκευή Shanghai Tower, όπου θα «ταξιδεύει» από το υπόγειο μέχρι και τον 119 όροφο, με ταχύτητα 18 μέτρων το δευτερόλεπτο, ρυθμός που απέχει πολύ λίγο από το παγκόσμιο ρεκόρ στο βιβλίο Guiness το οποίο είναι 17 μέτρα το δευτερόλεπτο.

Επειδή όμως μιλάμε για μια αρκετά μεγάλη ταχύτητα που θα προκαλούσε «διάφορα» συμπτώματα στους επιβάτες, η εταιρεία έχει προνοήσει και τοποθετήσει ειδικούς μηχανισμούς ώστε να καταστήσει όσο το δυνατό πιο ευχάριστη την «βόλτα». Δυστυχώς τη θέση τους στο βιβλίο θα την αποκτήσουν μετά το 2014 όπου και θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του έργου.

Πηγή: http://www.proho.gr/technews/anelkustiras-bolida

 

Δείτε επίσης

Η πανδημία έχει επηρεάσει την Schindler σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του 2020

Η πανδημία COVID-19 είχε σημαντικές επιπτώσεις στην Schindler το 2020.  Πρόσφατα ανακοινώθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα …