Ανακοίνωση από το ΔΗΜΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όλοι οι ανελκυστήρες, για να λειτουργούν νόμιμα, πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με τις προβλεπόμενες Βεβαιώσεις Περιοδικών Ελέγχων Αναγνωρισμένων φορέων και να καταχωρούνται στο μητρώο ανελκυστήρων της Δ/νσης Προγραμματισμού Επενδύσεων & Υποδομών του Δήμου Κομοτηνής.

Η Ανακοίνωση αυτή αφορά στους ανελκυστήρες για τους οποίους δεν έχει εκδοθεί πιστοποιητικό από αναγνωρισμένο φορέα ελέγχου και δεν έχουν καταχωρηθεί στο σχετικό μητρώο της Δ/νσης Προγραμματισμού Επενδύσεων & Υποδομών του Δήμου Κομοτηνής, με τις παρακάτω διευκρινήσεις:

1. Για τους εγκατεστημένους ανελκυστήρες χωρίς στοιχεία νομιμότητας ανεξαρτήτως έτους κατασκευής παρέχεται προθεσμία μέχρι τις 31-12-2012
2. Για τους παλαιούς ανελκυστήρες με στοιχεία νομιμότητος άνω τριακονταετίας η προθεσμία έληξε στις 31-12-2010 και για ανελκυστήρες με προέγκριση παρείχετο προθεσμία έως 31-12-2011.

Οι ιδιοκτήτες ή οι διαχειριστές ή και οι νόμιμοι εκπρόσωποι πολυώροφων κτιρίων, σε συνεργασία με τους συντηρητές των παραπάνω ανελκυστήρων πρέπει να φροντίσουν για την έγκυρη καταχώρηση τους.

Σε περίπτωση ελέγχου αν διαπιστωθεί ότι ο ανελκυστήρας λειτουργεί χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις εγκατάστασης, λειτουργίας και συντήρησης ή χωρίς τα προβλεπόμενα πιστοποιητικά θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις (πρόστιμα) και θα γίνεται η διακοπή λειτουργίας του ανελκυστήρα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν πληροφορίες από την Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ κ.Ν.Χατζηαγαπίου στο τηλέφωνο 2531352402 του Δήμου Κομοτηνής.

Δείτε επίσης

Ανελκυστήρας σκάλας για ΑμεΑ σε σχολεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Πλήρη πρόσβαση στους χώρους διδασκαλίας των μαθητών με κινητικά προβλήματα εξασφάλισε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών με …