Έναρξη του “10 for 2010” από την KONE

Η KONE, παγκόσμιος ηγέτης στη βιομηχανία ανελκυστήρων και τις κυλιόμενων σκαλών,  έθεσε ως επιχειρηματική πρόκληση τη μείωση της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας κατά 10 τοις εκατό αυτό το χρόνο, μέσω του προγράμματος “10 for 2010”. Το πρόγραμμα υλοποιείται στα πλαίσια της στρατηγικής της από την Environmental Excellence Strategy Team.

Περιλαμβάνει τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στη Βόρεια Αμερική. Επιπλέον, ως μέρος της περιβαλλοντικής δέσμευσης της εταιρείας, η KONE διέκοψε εδώ και 2 χρόνια τουλάχιστον την κατασκευή υδραυλικών συστημάτων ανελκυστήρων και προτείνει πλέον μόνο τις λύσεις Machine Room-less (χωρίς μηχανοστάσιο) που χρησιμοποιούν την τεχνολογία KONE EcoDisc®, αποφεύγοντας έτσι τη χρήση υδραυλικών υγρών ενώ ταυτόχρονα γίνεται εξοικονόμηση στο μισό της ενέργειας που καταναλώνεται σε σχέση με ένα παραδοσιακό υδραυλικό ή μηχανικό ασανσέρ.

Περισσότερες πληροφορίες:  http://www.kone.com/countries/en_US/about/News/Pages/KONELaunches10for2010Eco-efficiencyChallenge.aspx

Δείτε επίσης

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εισήγηση επί της αυτεπάγγελτης έρευνας στην αγορά της εγκατάστασης και συντήρησης ανελκυστήρων

Το ύψος των προσφορών συντήρησης ανελκυστήρων καθορίζεται ελεύθερα και αυτόνομα από κάθε συντηρητή και δε επιτρέπονται παρεμβάσεις επί της τιμολογιακής πολιτικής και ορισμός κατώτατων ορίων αμοιβής των μελών των μελών από τους συνδέσμους του κλάδου.