Πρόστιμο στην ThyssenKrupp για θανατηφόρο ατύχημα

thyssenkruppΈνα πολύ γνωστό γυμναστήριο (health club) και μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες ανελκυστήρων παγκοσμίως, κατηγορούνται για το θάνατο νεαρής κοπέλας. Η άτυχη υπάλληλος τράπεζας, συνθλίφθηκε μέχρι θανάτου σε φρεάτιο ανελκυστήρα που βρισκόταν στο γυμναστήριο καθώς έκλεισαν οι αυτόματες πόρτες και την εγκλώβισαν ενώ ο ανελκυστήρας ήταν σε κίνηση.  Οι ειδικοί του χώρου, αναφέρθηκαν ως ένα “an accident that was waiting to happen”. Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη μέρα, υπήρξε βλάβη στο συγκεκριμένο ασανσέρ και υποτίθεται ότι είχε διορθωθεί.

Το ατύχημα έγινε το Μάρτιο του 2003 στο Broadgate Health Club στην πόλη του Λονδίνου με θύμα την 32χρονη Katarzyna Woja, Πολωνικής καταγωγής. Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε στο Southwark Crown Court στο Λονδίνο και τα πρόστιμα που επεβλήθησαν ήταν συνολικά πάνω από 500.000 ευρώ στην Holmes Place και στην ΤhyssenKrupp Elevator UK με τη δικαιολογία της παραβίασης των κανονισμών της ασφάλειας και υγιεινής που προκάλεσαν το θάνατο της άτυχης 32χρονης.

Διαβάστε περισσότερα στο αρχικό άρθρο: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1278427/Health-club-fined-250k-banker-crushed-death-lift-shaft.html

Δείτε επίσης

Αποζημίωση ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το καρτέλ των KONE, Schindler, Otis και ThyssenKrupp

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σύμφωνα με το Reuters, μπορεί να ζητήσει αποζημίωση ως πελάτης από τέσσερις …