Κακιά στιγμή ή πλημμελής συντήρηση;

Βαθιά χαραγμένη στη μνήμη του επιστημονικού συνεργάτη της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ Γιώργου Ρωμανιά αλλά και του προέδρου των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ Παντελή Τάτση, θα παραμείνει η εκδήλωση που διοργανώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο ΕΒΕ Χανίων.

Η αποχώρησή τους από την αίθουσα και η επιλογή να κατέβουν τους τέσσερις ορόφους του κτιρίου με το ασανσέρ, λίγο έλειψε να τους στοιχίσει την ίδια τους τη ζωή. Ειδικότερα, ο κ. Ρωμανιάς με τον κ. Τάτση και μαζί τους ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων Μανούσος Λιονάκης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμποροβιοτεχνών Χανίων Δημήτρης Μπουντρογιάννης, όπως και η πρόεδρος των μηχανικών του Δημοσίου στα Χανιά Σοφία Ελευθεριάδου, μπήκαν στο ασανσέρ και πάτησαν το κουμπί του ισογείου.

Το ασανσέρ άρχισε να κινείται και μόλις μετά από ένα μέτρο σταμάτησε απότομα. Το ίδιο απότομα, σε κλάσματα δευτερολέπτου άρχισε και πάλι να κινείται πολύ γρήγορα, κατευθυνόμενο προς τη βάση του φρεατίου. Ένα από τα συρματόσχοινα που το συγκρατούσαν είχε κοπεί και οι στιγμές που έζησαν οι πέντε που βρίσκονταν μέσα ήταν εφιαλτικές.

Τελικά, ευτυχώς για όλους, λειτούργησαν τα φρένα της καμπίνας και απεφεύχθησαν τα χειρότερα, καθώς σταμάτησε μεταξύ πρώτου ορόφου και ισογείου. Και τα πέντε άτομα που βρίσκονταν μέσα τραυματίστηκαν ελαφρά, κυρίως στη μέση, λόγω της μεγάλης ταχύτητας και του απότομου σταματήματος του ανελκυστήρα.

Μέσω κινητού τηλεφώνου, ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκειμένου να φτάσει στο σημείο και να ξεκινήσει τη διαδικασία απεγκλωβισμού τους. Μόλις βγήκαν από το ασανσέρ, ήταν φανερό πως οι στιγμές που πέρασαν μέσα ήταν εφιαλτικές.

Εκτός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ειδοποιήθηκε και ο υπεύθυνος για τη συντήρηση του ανελκυστήρα για να δει τι πραγματικά συνέβη. Εντύπωση πάντως προκαλεί το πώς και το γιατί συνέβη αυτό το ατύχημα. Κακιά στιγμή ή πλημμελής συντήρηση; Η προανάκριση που διενεργείται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων θα δείξει τι πραγματικά έφταιξε και έγινε ό,τι έγινε και ευτυχώς δεν θρηνήσαμε ανθρώπινη ζωή.

Πηγήhttp://astrofegia.blogspot.com/2010/06/blog-post_3433.html

Δείτε επίσης

Άλλο ένα ατύχημα μέσα σε ασανσέρ που δεν είχε πόρτες

Δεν υπάρχουν λόγια να για να περιγράψουν αυτό που συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης, 29 …

One comment

  1. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΕΒΕΧ

    Απάντηση στη “Νέα Τηλεόραση Κρήτης” δίνει με σχετική επιστολή της, η υπεύθυνη για τη συντήρηση του μηχανήματος εταιρεία. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι: “Δια τοις παρούσης, επιθυμούμε να ενημερώσουμε το τηλεοπτικό σας κοινό σχετικά με ατύχημα στον ανελκυστήρα του Εμπορικού Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Χανίων. Πληροφορούμε ,λοιπόν, ότι ουδέποτε υπήρξε θραύση συρματόσχοινου στον εν λόγω ανελκυστήρα , ειδικά όταν αυτά είχαν αντικατασταθεί μόλις 3 μήνες πριν το συμβάν και κατόπιν εντόνων οχλήσεών μας. Σας παραθέτουμε το αντίγραφο τιμολογίου αντικατάστασης των συρματόσχοινων τα οποία τυγχάνουν της καλύτερης Γερμανικής ποιότητος. Ως επίσης και την έκθεση του επιθεωρητού Μηχανολόγου Μηχανικού κ Αντωνίου Ντουσάκη , επιθεωρητού του φορέα ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε., που διενέργησε, πριν από ακριβώς ένα χρόνο, έλεγχο στον ανελκυστήρα. Έκθεση, βάση των πρόσφατων Νομοθετικών Διατάξεων περί ανελκυστήρων . Σχετικά με την πλημμελή συντήρηση αναφέρουμε ότι πέραν της επισκευής που έγινε προ τριμηνίας για την αντικατάσταση των συρματόσχοινων (4 τεμάχια), τηρείται καρτέλα συντήρησης στο Επιμελητήριο, όπου αναγράφονται όλες οι κατά νόμο επισκέψεις για τη συντήρηση του ανελκυστήρα. Εύκολα, λοιπόν, κανείς μπορεί να διαπιστώσει το ότι τηρούνται οι προβλεπόμενες συντηρήσεις. Τέλος, περί πτώσης του ανελκυστήρα, ενημερώνουμε ότι κατά την άφιξή μας στο χώρο διαπιστώσαμε ότι είχε ενεργοποιηθεί το σύστημα ασφαλείας (αρπάγες). Αυτό σημαίνει ότι το ασανσέρ γλίστρησε λόγω υπέρβαρου και αυτόματα ακινητοποιήθηκε σε απόσταση 40 cm από το σημείο εκκίνησής του, λόγω του ότι το επιβαίνων φορτίο ήταν υπερβολικό. Η ταμπέλα εντός του θαλάμου αναφέρει 4 άτομα – 300 kgr και οι επιβαίνοντες ήταν αποδεδειγμένα 5. Το σύστημα, λοιπόν, λειτούργησε όπως ακριβώς προβλέπεται για την αποφυγή πιθανού ατυχήματος”.

    ΠΗΓΗ: neatv.gr