Η TÜV AUSTRIA HELLAS ανέλαβε τον περιοδικό έλεγχο των ανελκυστήρων του Μετρό

Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Α.Ε. ανέθεσε στον Φορέα Ελέγχου TÜV AUSTRIA HELLAS τον περιοδικό έλεγχο του συνόλου των ανελκυστήρων που λειτουργούν στους σταθμούς και στις λοιπές εγκαταστάσεις του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας για το έτος 2010. Λόγω των υψηλών απαιτήσεων ως προς την ασφάλεια, δεδομένου ότι οι ανελκυστήρες των σταθμών του ΜΕΤΡΟ είναι δημόσιας χρήσης και μάλιστα προορίζονται για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, η κείμενη νομοθεσία ορίζει οι έλεγχοι τους από Αναγνωρισμένο Φορέα να διενεργούνται κάθε χρόνο.

Το έργο υλοποίησης των ελέγχων προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη Αυγούστου. Παράλληλα η TÜV AUSTRIA HELLAS προχωρά τη διαδικασία αρχικού ελέγχου / πιστοποίησης CE, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 95/16, των νέων ανελκυστήρων κατασκευής OTIS των επεκτάσεων των γραμμών 2 και 3 του Μετρό. Ως σήμερα, με χρονολογική σειρά έχει πραγματοποιήσει τους αρχικούς ελέγχους των ανελκυστήρων στους σταθμούς ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΚΑΤΕΧΑΚΗ (ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ CALATRAVA), ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ, ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ, ΕΛΑΙΩΝΑΣ, ΑΙΓΑΛΕΩ, ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ και πρόσφατα τον περασμένο Μάιο στο νέο σταθμό του ΧΟΛΑΡΓΟΥ.

H TÜV AUSTRIA HELLAS δραστηριοποιείται στον έλεγχο και την πιστοποίηση ανελκυστήρων στην Ελλάδα από το 1994. Διαθέτει το σύνολο των σχετικών Διαπιστεύσεων για τον έλεγχο / πιστοποίηση νέων και υφιστάμενων ανελκυστήρων κ΄ Κατασκευαστικών Στοιχείων Ασφαλείας Ανελκυστήρων, οι οποίες τις έχουν χορηγηθεί από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης, καθώς και τις αντίστοιχες Αναγνωρίσεις – Εγκρίσεις από την Πολιτεία. Επίσης είναι Κοινοποιημένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με αριθμό κοινοποίησης 0906, στα πλαίσια της εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 95/16/ΕΚ. Διαθέτει δίκτυο άρτια εκπαιδευμένων επιθεωρητών, με σημαντική προϋπηρεσία κ΄ εμπειρία στην τεχνολογία των ανελκυστήρων, παρέχοντας πλήρη κάλυψη σε Ελλάδα και Κύπρο στις υπηρεσίες έλεγχου / πιστοποίησης Ανελκυστήρων. Τέλος κατέχει ηγετική θέση στον τομέα των ελέγχων ανελκυστήρων έχοντας επιθεωρήσει πανελλαδικά μέχρι σήμερα περισσότερους από 23.000 ανελκυστήρες.

http://www.tuvaustriahellas.gr/gr/newsdetails.asp?newsID=84

Δείτε επίσης

Στη Metron βιομηχανία κατασκευής ανελκυστήρων, δόθηκε το βραβείο “GREEK BUSINESS CHAMPION”

Η Metron είναι η μοναδική βιομηχανία κατασκευής ανελκυστήρων που απέσπασε το βραβείο “GREEK BUSINESS CHAMPION” για τις εξαιρετικές οικονομικές επιδόσεις της …